duminică, 2 decembrie 2012

Domnule Presedinte , nu mai functioneaza .


          Ziua independentei a trecut si pentru prima data ne-a adunat ,dar nu ne-a unit. Am trait impreuna ,dar fiecare in felul nostru,  clipele care evocau jertfele care au contribuit la realizarea
 acestui ideal national independenta .
          Pentru ca o populatie inseamna un numar de locuitori,un popor inseamna o pupalatie care vorbeste aceiasi limba are  obiceiuri ,traditii la fel si o cultura comuna .
          O natiune este un popor  care are interese si aspiratii comune . Singurul moment in care inimile noastre au rezonat la fel a fost atunci cand s-a cantat imnul sau cantecele patriotice.
          Apoi privirile s-au incrancenat din nou.
         ,,Sunt drumuri care ne cauta de mult si ajung la noi cand noi suntem plecati pe alte drumuri,, Octavian Paler
         Faptul ca Presedintele ignora poporul si doreste ca natiunea romana sa devina o populatie europeana ,impotriva nazuintelor romanilor a fost vizibla la aceasta sarbatore cand au fost obligati
 sa stea alaturi ambele tabere.Fluieraturile si propozitia(nu te mai vrem) pe care presedintele le ignora, precum si mirarea sa, in ceea cel priveste pe el, ca subiect principal al campaniei electorale sunt paleativele sub care doreste sa-si scuze participarea sa la campania electorala. USL -ul este un produs politic a atitudinii sale, ai reprosa acum ca are toate tunurile pe tine , can tu contunui sa ai tirul regalt numai pe el tine de ceea ce a demonstrat permanent presedintele dispret,labilitate psihica,ura ,perversitate etc.Un astfel  exercitiu s-a intamplat saptamana trecuta cand  domnul Presedinte Basescu a grait zilele trecute  si toata media a preluat  subiectul.
      Unii anlisti vor spune ca a fost o greseala a presedintelui care si-a dat inca o data arama pe fata ,facand astfel un real serviciu USL-ului ,motivandu-i pe o parte din nehotaratii plictisiti sa iasa din apatie.
      Probabil au dreptate . Dar daca faci o analiza a mesajelor presedintelui o sa descoperi ca ele au un scop bine definit si respecta  strategia diversiunii care consista in deturnarea atentiei publice de la problemele importante, preluata probabil de la  lingvistul american Noam Chomsky .
        A distrage permanent si a tine mereu ocupata atentia publicului cu subiecte fara  importanta  inlocuind o dezbatere publica pe temele de  la ultima sedinta a Consiliului  al  UE  si consecintele acestei reuniuni  cu picanterii de doi bani  inventate adhoc-  face parte din aceasta arta a manipularii.Pentru ce ar fi utila?
         Petru a pregati o justificare a unei atitudini din ce in ce mai vehiculata privind desemnarea viitorului premier sau a distrage atentia de la candidatii ARD care constata zilnic ca pierd sustinerea  electoratului lor (electoratul captiv) a primarilor lor de exemplu si pentru a acoperi  ilegalitatile savarsite de alesii PDL in fiefurile lor ( la Roman  de exemplu ,unde,  in ciuda acestor abuzuri totusi, Elena Udrea a fost fluierata)..          
           Iesirea la rampa a domnului presedinte a reusit sa duca in plan secundar aceste evenimente. Scopul fiind conservarea propriului electorat atat cat a mai ramas si evitarea de a avea in viitorul parlament  o reprezentare nesemnificativa.
          O alta metoda a diversiunii prin  a crea problema si a oferi solutia -  nu a fost prezentat bugetul pentru ca USL-ul nu are viziune , nu are program ,a adus tara in sase luni in recesiune  neexistand crestere economica .
          Solutia exista, presedintele are un buget,  nu-l face public dar il are. Investitiile straine pe fondurile europene reprezinta solutia si revenirea la austeritate , prima parte fiind preluata de la USL si-a doua fiind justificarea politicii basiste in ultimi ani.
          Este o metoda clasica pentru a opri analiza rationala si deci simtul critic al oamenilor prin inlocuirea revoltei cu invinovatirea . USL-ul este responsabil de situatia in care se gaseste Romania pentru ca nu a reparat in sase luni ce au distrus portocaliii in trei ani si jumatate.
         Uite se inchid combinate,care se inchid in toata lumea (metalurgie) , presedintele Frantei ii ameninta cu nationalizarea acestora pe patronii lor ,al nostru ii ameninta pe guvernantii     care nu au privatizat  Oltchimul pe persoana fizica ,spunand ca ei au facut regulile de licitatie si au fost impuse  de Boc , asa cum s-a intamplat. Pentru ca tacamul sa fie complet ei sunt vinovati de campania antiromaneasca facuta de presdinte si apropiatii lui in timpul campaniei pentru demitere din vara,, nu si-au iubit patria  m-au suspendat”.
         .Poporul nu a cerut asta, el,  presedintele a dat guvernarea USL-ului de buna voie si a gresit.
         In tehnica de a cauza problema si a da solutia a intrat si refuzul guvernantilor de a finanta armata (total neadevarat , adevarul fiind contrar ), solutia de a proba fiind deconspirarea lucrarilor CSAT.
        Strategiile consacrate ale domnului presedinte de a actiona cu date diferite de tipul” este dureros dar este necesar” , incepand de la masurile de austeritate pentru demolarea economiei  romanesti , strict necesare pentru a accepta dependenta de bunavointa europenilor si americanilor pana la” eu nu pot numi un premier mitoman si aservit lui  Voiculescu” . 
         Sau a te adresa publicului ca la copiii mici sau persoane cu retard mintal de tipul pisicut ,zmeu , porci - care au rolul de a te lasa interzis si iti blocheaza rationalul, cel putin in prima faza-  nu mai  sunt noutati .
        Dar se pot folosi pentru a putea transmite mesajul de tip emotional care apeleaza la  sentimentalism excluzand gandirea , deschizand accesul la subconstient pentru implementarea unor idei ,unor spaime . Pentru cei care prin disfunctionalitatile din interiorul USL –ului  sunt nemultumiti dar care nu cred ca ARD –ul este o solutie , mesajele acestea de tip emotional sunt o satisfactie personala  si donmul presedinte stie acest fapt .Una peste alta  eu cred ca mesajul presedintelui a avut un scop clar si  precis . Dar  ca efect,  cred ca este tardiv , partida este jucata . Traian  Basescu va da satisfactie USL-ului sau va pleca,  aceasta nu pentru ca USL-ul va castiga alegerile la un scor confortabil, ci pentru ca votul pentru USL se identifica cu nu te mai vrem, ce este asa greu de inteles?
       Va pleca pentru ca arta manipularii pe care si-a insusit-o cu o sarguinta fara repros nu mai functioneaza . Nu mai tine, domnule presedinte .
       Fiti rational, stiu ca speranta moare ultima, mai ales la un comandant care trebuie sa-si fructifice toate sansele pana sa predea nava . Dar nu uitati, sa nu cadeti in penibilul de a constata ca prostia nu moare niciodata ,pentru ca noi suntem romani si aici pe veci stapani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu